PRIPOROČILA IN NASVETI MODRIH

 

PRIPOROČILO NAČELNICE

Vesela sem vaše ponudbe. Popotniki in popotnice potrebujejo izzive in pustolovščine. To jih prebudi v življenje. Pa ne le to. Motivacija za življenje v naravi in preživetje v njej so potrebne spretnosti, katere se pridobijo le z izkušnjo. In to priložnost ponuja ta projekt. Mladostnika odrascanje vrže iz sebe k drugemu in mu daje rast. Tako se mi zdi, da tudi ta projekt mlade vabi, da jih vrže iz sedežev, zapečkarstva, gledanja TV, izza računalniskih iger v aktivnost. In pri tem lahko preizkusi sam sebe, se sreča z drugimi in mu pomaga pri osebnem napredovanju.

Veliko korajže organizatorjem in številno udeležbo novicijatom in klanom!

... Milena Pačnik, načelnica ZSKSS

 


PRIPOROČILO NAČELNIKA
Erich Fromm je napisal knjigo Biti ali imeti. Imeti je povezano z vsem tistim, kar nam ponuja in večkrat tudi vsiljuje potrošniška družba. In ta družba nam ponuja navidez sicer pisano, a velikokrat zelo pasivno življenje. Biti pa pomeni izbrati življenje, se stegniti preko meja vsakdanje ugodnosti, podati se v pustolovščino. In to ponuja tudi Preživi. In to je skavtski duh. Ne samo to, ampak tudi to. Vsaka pobuda, ki prinaša skavtski izziv in veselo izkušnjo skupnosti je priložnost za popotnika in popotnico, da se preizkusi v telesni moči, bratski pomoči in osebni odgovornosti.

Popotnik, popotnica upaj si biti!

... Danilo Kozoderc, načelnik ZSKSS

 


  PRIPOROČILO DRŽAVNEGA VODITELJA VEJE PP

Včasih smo se imeli pri skavtih lepše. Delali smo bolj zanimive reči in tudi "folk" je bil boljši. Popotniki in popotnice, voditelji in voditeljice, prav imate! To je res!

"Si želite imeti dobro?" "Jaaaaa!!!"
"Si želite imeti okrog sebe prijatelje, s katerimi bi se skupaj dobro pogovarjali o resnih stvareh in se tudi dobro zabavali?" "Jaaaaa!!!"
"Si želite akcije?" "Jaaaaa!!!"

"Gremo na izhod?"
"Mmmm... učiti bi se moral/-a!"
"Bi se pomenili o tem in tem?"
"Mmmmmm... kako dolgočasno!"
"Dajmo, naredimo res nekaj dobrega!" "Ma daj, nehaj s tem!"

Zakaj so želje vedno visoke, prvega koraka pa se nam ne da narediti? Že nekaj časa spremljam delo Brezovčanov pri pripravi dogodka Pre-živi! Na tej poti so naredili že tisoč modrih in veselih korakov.

Zakaj ne bi vsak od nas naredil samo po enega in se jim priključili pri enem največjih skavtskih izzivov vseh časov? Boste videli, drugi korak je veliko laže narediti kot prvega! Pridite!

Brezovčani, hvala za ves trud, ki ga vlagate v to, da skavtstvo ostaja to, kar bi moralo biti v osnovi - izzivalna igra v naravi. Vsak od vas je k'dec!

... Matej Cepin, državni voditelj veje PP v ZSKSS