IZZIV ZA POPOTNICE IN POPOTNIKE
23. – 25. avgust 2002 na Brezovici

http://prezivi.skavt.net

 

Draga skavtska voditeljica, dragi skavtski voditelj v veji PP!

Voditelji z Brezovice smo prepričani, da je metoda izziva v veji pp zapostavljena. O tem nas je še dodatno prepričalo navdušenje nad progo preživetja na Briga me! v Novem mestu, ki smo jo pripravili. Dosedaj smo se le z nostalgijo spominjali Čmo(k) Barja 1993 in Mebaste 1997, letos pa smo se odločili, da pripravimo velik izziv.

Osnovni cilj je spodbujanje zdravega in dejavnega načina preživljanja prostega časa, zdravega postavljanja izzivov, alternativa televiziji, tisočim načinom zapravljanja časa in zdravja. Ime izziva (Pre)živi! se nanaša tako na izogibanje alkoholu, drogam in dejanjem, ki uničujejo življenje, kot tudi dejavnostim, ki ne prispevajo h kvaliteti življenja, npr. lenobi, malodušju, brezbrižnosti, poležavanju pred televizijo, prekladanje iz bara v bar (torej Živi! polno).

Srečanje bo tudi odličen zaključek celoletnega boja proti prekomernemu potrošništvu!

Program bo zastavljen kot predstavitev možnih alternativ zabave brez drog, idej za ustvarjalno in dejavno preživljanje časa.

Začetek bo v petek popoldne s postavljanjem šotorov, večerjo, spoznavnim večerom (zanesljivo živahnim!) in izbirnim nočnim potepom. V soboto bodo dopoldne in popoldne potekale delavnice (predvsem skavtske), proga preživetja in športne igre, zvečer bo (zabaven!) večerni program s koncertom. Nedelja bo dan, odprt za obiskovalce, potekale bodo še sobotne dejavnosti, maša, zaključek pozno popoldne.

 

Draga voditeljica, dragi voditelj,

 

računamo na tvojo pomoč pri navduševanju tvojih klanovcev za udeležbo na izzivu. Če bodo prišli, jim gotovo ne bo žal!

 

TEHNIČNA NAVODILA:

  • izziv bo pripravljen za 200 udeležencev, prijave (posamezne ali skupinske) bomo zbirali do zapolnitve mest
  • cena bo okrog 5.000 SIT (odvisno od pridobitve sredstev na razpisu)
  • ob prijavi bo potrebno plačati 1.000 SIT
INFORMACIJE IN PRIJAVA

http://prezivi.skavt.net

e-posta: prezivi@skavt.net